KIKORA TESTMODUL

I 5 år har en testmodul i Kikora stått øverst på ønskelista til våre brukere og nå er den endelig her. Dette handler om å sette klare mål for elevene og bruke vurderingen for videre læring.

Så enkelt er det:

  1. Klikk "Legg til test". Dersom du ikke har tilgang til "Legg til test"-knappen, ta kontakt med oss for å bestille Kikora Pluss eller be om testing.
  2. Til høyre på skjermen vil du få mulighet til å velge hvilke klasser/grupper som skal ha testen. På samme måte som når du lager gjøremål, vil du nå kunne velge blant alle Kikoras oppgaver. Her spiller det ingen rolle om elevene har regnet oppgavene tidligere, under testen vil de møte blanke ark.
  3. Når elevene sitter klare, aktiveres testen med et klikk. Elevene regner nå uten tilbakemelding, hint eller løsningsforslag.
  4. Når lærer avslutter testen, får elevene opp alt ferdig rettet, linje for linje. Lærer får rapport over resultatene.
 
 
Hva nå?

Elevene kan deretter jobbe videre med oppgavene for å komme i mål med det de ikke fikk til under testen. Gjerne i par eller grupper, og nå med både tilbakemeldinger underveis og fasit/løsningsforslag. Etter hver test sitter lærer da igjen med to rapporter: Én som viser resultatet på selve testen og én som viser status etter at elevene har rettet egne feil.

Gjør UKAS TEST til en en vane

Hver undervisningsuke har klare mål forankret i læreplanen. La elevene vite at de blir testet på utvalgte oppgaver knyttet nettopp til disse målene. Rettebunken er historie. Testrapporten foreligger idet testen avsluttes. En effektiv måte å holde læringstrykket oppe på gjennom hele uka, og ikke minst et bra grunnlag for å planlegge neste ukes undervisning basert på hver elevs resultater her og nå.